جزئیات توافق پیشنهادی آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی

شبکه المیادین لبنان بامداد پنجشنبه نسخه‌ای از چارچوب اصلی توافق پیشنهادی بین طرف‌های فلسطینی و صهیونیستی برای مبادله اسرا و توقف جنگ در غزه را منتشر کرد.

به گزارش تحریریه، نسخه‌ای از چارچوب اصلی توافق پیشنهادی آتش بس بین حماس و رژیم صهیونیستی به دست شبکه لبنانی «المیادین» رسیده است.

بر اساس این گزارش، هدف از این توافق آزادی همه اسرای اسرائیلی، اعم از غیرنظامی یا نظامی، زنده یا مرده است.

این گزارش می‌افزاید که چارچوب طرح توافق پیشنهادی با هدف بازگشت به آرامش پایدار از جمله اتخاذ تدابیر لازم برای دستیابی به آتش بس در غزه است.

ایرنا به نقل از المیادین افزوده است: این توافق شامل سه مرحله است که مرحله نخست آن به مدت ۴۰ روز با امکان تمدید است.

در این گزارش آمده است: در مرحله نخست توافق نیروهای رژیم صهیونیستی به سمت شرق غزه عقب نشینی کرده و از مناطق پرجمعیت دور شده و به سمت مناطق نزدیک به مرز نوار غزه می‌روند.

همچنین بر اساس این طرح، پروازهای نظامی و شناسایی رژیم صهیونیستی به مدت هشت ساعت در روز و به مدت ۱۰ ساعت در روزهای آزادی اسرا در غزه متوقف می‌شود و همچنین در روز هفتم توافق، پس از آزادی زنان، نیروهای اسرائیلی از خیابان الرشید به سمت شرق در امتداد خیابان صلاح‌الدین عقب نشینی می‌کنند.

بنا بر این گزارش، عقب نشینی نیروهای صهیونیستی ورود کمک‌های بشردوستانه را تسهیل و امکان آغاز بازگشت غیرنظامیان آواره و غیرمسلح به مناطق مسکونی خود را فراهم می‌کند.

بر اساس این توافق، در بیست و دومین روز پس از آزادی دو سوم اسرای اسرائیلی، نیروهای اشغالگر از مرکز نوار غزه به منطقه‌ای نزدیک به مرز عقب نشینی می‌کنند و ورود مقادیر زیاد کمک‌های بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت تسهیل می‌یابد.

درباره نحوه آزادی اسرای صهیونیستی در این طرح آمده است که در مرحله اول حماس حداقل ۳۳ اسیر مرد و زن را آزاد می‌کند و شامل غیرنظامیان، سربازان زن، کودکان، سالمندان، بیماران و مجروحان می‌شود و در مقابل نیز رژیم صهیونیستی به ازای هر زندانی اسرائیلی بر اساس فهرست‌هایی که ارائه می‌شود، ۲۰ کودک و زن فلسطینی را آزاد می‌کند.

همچنین رژیم صهیونیستی به ازای هر سرباز زن، ۴۰ اسیر فلسطینی را از زندان‌های خود آزاد می کند (۲۰ نفر از محکومان به حبس ابد و ۲۰ نفر از محکومان به حبس‌های طولانی مدت بر اساس لیست‌های ارائه شده توسط حماس) و فرآیند مبادله به میزان رعایت مفاد توافقنامه از جمله توقف عملیات، استقرار مجدد نیروها و بازگشت آوارگان مرتبط است.

این گزارش می‌افزاید، در این طرح پیشنهادی سازمان ملل متحد، آژانس‌های آن و سازمان‌های بین‌المللی خدمات بشردوستانه را در تمام مناطق نوار غزه طی مراحل توافق ارائه می‌کنند و بازسازی زیرساخت‌ها در مناطق نوار غزه آغاز می‌شود.

بر اساس این طرح، از روز چهاردهم توافق، تعداد مورد توافق مجروحان نظامی اجازه تردد از گذرگاه رفح برای درمان را خواهند داشت.

بنا بر این گزارش، مرحله دوم به مدت ۴۲ روز تمدید می‌شود و شامل نهایی شدن توافق در مورد تمهیدات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و لازم الاجرا شدن آن است.

همچنین مرحله سوم به مدت ۴۲ روز ادامه دارد و شامل تبادل تمامی اجساد و بقایای مردگان از طرفین پس از دستیابی به آنها و شناسایی آنها، می‌شود.

در مرحله سوم این طرح پیشنهادی اجرای طرح بازسازی پنج ساله نوار غزه شامل خانه‌ها، تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌ها آغاز می‌شود و طرف فلسطینی هیچگونه تجهیزات، مواد اولیه یا سایر اجزای مورد استفاده برای مقاصد نظامی را وارد نمی‌کند.

در پایان این گزارش آمده است که قطر، مصر و آمریکا ضامن اجرای این توافق خواهند بود.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
کد خبر: 29438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =